Pekka matkailee


 

 
Kerran on Pekka käynyt Suomen rajojen ulkopuolella. Se tapahtui laivalla Ruotsiin metsästysseuran pikkujouluissa. Oli kyllä meininkin sellaista, että toista kertaa ei Pekka lähde tuollaiselle turistimatkalle. Nuoriso ja vähän vanhemmatkin siellä rellestivät niin kuin eivät olisi ikinä ennen alkoholia nähneet. Ja humalaspäissään kehuivat missä kaikkialla ovat matkailleet. Viime syksynä Kanariansaarilla aurinkoa ottamassa ja edellisenä kesänä Prahassa kaupunkilomalla heti sen jälkeen kuin olivat tulleet kahden viikon turistimatkalta Thaimaasta.
Yksi kehui silä miten oli käynyt Levillä moottorikelkkasafarilla, siinä kuulemma näkee Lapin luonnon aidoimmillaan. Tai hänen mielestään se on ainoa tapa nähdä Lapin luonto. Siis moottorikelkalla ajamalla. On kuulemma hyvin suosittua tuolla moottorikelkan vuokraus. Hän oli vuokrannut www.tokkasafaris.fi -nimisestä paikasta.
Ja kaverillaan on kuulemma oikein lomaosake Levillä. Tuntuu että tuollainen lomaosake on kyllä vähän varakkaammille ihmisille, mutta toisaalta eihän ne kauhean kalliita ole kun maksetaan vain yhden viikon osuus eikä tarvi koko mökkiä ostaa. Kaveri suositteli katselemaan netistä, jos kiinnostaa ostaa lomaosake.
Sitten vaan pakataan reput ja matkalaukut autoon tai junaan ja ei muuta kuin kohti Lapin lumoa matkalle. Jos kunnollinen reppu puuttuu niin sellaisen saa netistä ja samasta paikasta löytyy myös hyvät matkalaukut.
Sitten kun on laukut hankittu ja pakattu niin on mukava lähteä lomailemaan.
Taudin saa vain tuollaisista paikoista. Paljon kivempaa on matkailla suvun perintömökillä, kyllä kesämökki on suomalaisen paikka viettää lomaa. Eikä mikään vinkuintia. Oman mökin lisäksi joskus tulee käytyä metsästysseuran mökillä aikaa viettämässä. Siinä on vähän erilainen tunnelma kun saa turista tuttujen kanssa hirvimetsällä olosta ja Suomen kauniista luonnosta ylipäätään.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: Espace Jeune Helsinki, espacesjeunes@espacesjeunes.com