Koiran elämää


 

 
Melkein koko ikänsä ajan on Pekalla ollut koira ja aina välillä on koirilla kaikenlaisia ongelmia. Niistä selviää oikeanlaisella ruokavaliolla ja hoidolla.
koiran hammaskivi on yksi pirullinen ongelma ja mahavaivat toinen. Joskus tuli kokeiltua viljatonta koiranruokaa ja taisi se vähän auttaa. Vilja on kuitenkin sellainen, mikä ei sovi kaikkien koirien vatsoille. Samoin liha voi joskus olla vähän huonosti sulavaa eli siinä mielessä kana on ehkä parempi. Ja tosiaan kannattaa kokeilla sitä viljatonta ruokavaliota.
https://www.petholic.net/clinivet-koiranruoka/
https://www.petholic.net/tuote/clinivet-grain-free-chicken-2/
Hammasvaivoihin Pekka kokeili erilaisia suihkeita ja geelejä, niillä sai ainakin ehkäistyä hammaskiveä ja jonkun verran myös hammaskiven poisto onnistui: https://www.petholic.net/tuote/petzlife-hammassuihke/ ja https://www.petholic.net/tuote/petzlife-oral-care/
Koiratietoa:
Koira (Canis lupus familiaris tai Canis lupus domesticus,  aiemmin myös Canis familiaris) on kotieläiminä pidetty laji (Canis lupus). Koiria löytyy monista eri rodusta, joita on kehittänyt mies koiran kotiuttamisen jälkeen. Nykyään nämä kilpailut määräytyvät eräiden Fédération Cynologique Internationale (FCI) kansainvälisesti määrittelemien kilpailuedellytysten perusteella. Mieskoiraa kutsutaan koiraksi [2], koiraksi tai koiraksi, ja koiraa kutsutaan nartuksi tai suojaksi; Sen jälkeläisiä kutsutaan koiranpennuksi. Taksonomia [muokata muokkaa wikitext] Onko koira alaryhmä Canis lupus familiaris,  susi (Canis lupus) on keskusteltu, koska se tarkoittaa, että nykyään tunnetut koirarodut luokitellaan variantteiksi ja subvariantteiksi. Tämä tekee tietyistä tutkijoista vielä haluavansa vaatia koiran omaksi lajistoksi, Canis familiaris, aivan kuten Linnaeus teki 1758, kun hän kuvaili sen. Kuitenkin myöhemmin tutkimus koiran DNA: lla on osoittanut koiran läheistä suhdetta susiin, ja siksi se luokiteltiin uudelleen susi 1993: n alalajiksi. Koiraroduiden suhde [muokkaa | muokkaa wikitext] Elaine Ostranderin, Washingtonin yliopiston Fred Hutchinsonin syöpätutkimuskeskuksen genetiikan johdolla tekemä tutkimus on muuttanut ikä- ja suhteellisia näkemyksiä koiraroduista. [3] Niiden mitokondrioiden DNA: n analyysit ovat muun muassa osoittaneet, että schäfer on lähempänä mastiffia, nyrkkeilijää ja muita tyypillisiä vahtikoiraja kuin lammaskoirilla, joille he yleensä luokitellaan. Samat analyysit osoittavat myös, että rodut, kuten vinttikoira, irlantilainen susi, borsodi ja pyhäkkö ovat liittyneet lammaskoiraan. Tutkimus on johtanut siihen, että joidenkin rotujen ikä on arvioitava uudelleen. Rotuja, joiden katsotaan kuuluvan absoluuttisiin vanhoihin, kuten Gray Dog, Pharaoh Dog ja Ibiza Dog, eivät saa olla vanhempia kuin 150-200 vuotta vanhoja nykyisessä muodossa.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: Espace Jeune Helsinki, espacesjeunes@espacesjeunes.com