Rintojen suurennusleikkaus


 

 
Ja oudon tempun se teki naapurin tyttökin. Meni lääkärille ja hankki itselleen isommat tissit. En oikein mitenkään tuota ymmärtänyt, mutta sen isäukko sitten vähän kertoi minulle aiheesta lisää. Jo 1890-luvulla tehtiin ensimmäinen naisten rintojen suurennusleikkaus siirtämällä rasvaa omasta kehosta. Tätä menetelmää käytetään edelleenkin tietyissä tapauksissa. Kauneuskirurgian jatkuvasti yleistyessä ja terveysteknologian kehittyessä suosituin tapa suurentaa rintoja on silikoni-implanttien asennus. Syitä leikkaukseen hakeutumiselle on useita, mutta yhteisenä piirteenä on usein tyytymättömyys rintojen kokoon ja ulkonäköön. Usein mainitaan myös synnynnäinen rintojen pienuus tai epäsymmetrisyys, rintojen löystyminen laihdutuksen, raskauden tai imetyksen jälkeen ja entistä useammin myös ikääntymisen aiheuttamat rintakudoksen muutokset.
Helsingissä on monia yksityisiä sairaaloita, jotka tekevät rintojen suurennusleikkauksia, esim www.stadinplastiikkakirurgia.fi/rintojen-suurennus/.

Rintojen suurennusleikkauksia esteettisistä syistä suoritetaan yksityisillä klinikoilla ja sairaaloissa. Mikäli leikkaustarve on terveydellinen esimerkiksi rintasyöpä, huomattava synnynnäinen epämuodostuma tai vakava onnettomuus, niin rintojen suurennusleikkaus voidaan tehdä myös julkisen puolen sairaalassa. Monet myös menevät meren taakse Viroon teettämään leikkauksen www.medimatkat.fi/terveyspalvelut/rintojen-suurennus/.

Ennen leikkausta asiakkaan ja henkilökunnan on hyvä keskustella odotusten ja toiveiden realistisuudesta, leikkauksen toteuttamistavasta, toipumisesta, sairauslomasta, liikuntarajoituksista, jälkiseurannasta, leikkaukseen liittyvistä mahdollisista riskitekijöistä ja kokonaiskustannuksista. Ennen leikkausta tehdään myös tarvittavat terveysselvitykset, kuvantamiset, laboratoriokokeet ja leikkaussuunnitelma.

Leikkaus tehdään usein nukutuksessa. Joskus myös paikallispuudutus riittää. Kotiutuminen tapahtuu useimmiten joko samana tai seuraavana päivänä. Turvotus, haavan hoito, verenpurkaumat ja mahdolliset infektiot vievät aikansa ja vaihtelevat yksilöittäin samaten kipulääkityksen kesto ja tarve. Haavojen arpeutuminen vie parisen viikkoa. Hyviä tukiliivejä on syytä käyttää noin 2-4 viikkoa. Turvotusta, kosketusarkuutta ja joskus myös asennetun implantin ympärille kasvavaa sidekudosta voi toisinaan esiintyä. Yleensä parin kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta tilanne on normalisoitunut. Suuret verenpurkaumat tai hankalat infektiot voivat joskus johtaa uusintaleikkaukseen.
Paljon muitakin kauneuskirurgisia toimenpiteitä tietysti tehdään. Aina ei suurenneta jotain kohtaa vaan joskus myös pienennetään, esim rasvaa poistamalla, lisää aiheesta www.reshma2010.com/page14.php.

Silikoni-implanttien asennusleikkausten hinnat Suomessa vaihtelevat 5000 euron molemmin puolin. Rintojen suurennusleikkaus rasvansiirtotekniikalla (WAL) omasta kehosta on hieman kalliimpaa. Melko monet hakeutuvat leikkaushoitoon myös ulkomaille. 


 

 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: Espace Jeune Helsinki, espacesjeunes@espacesjeunes.com