Yritysten palveluita kotiin


 

 
Pelkästään kotona olemallakaan ei voi välttyä siltä tosiasialta, että kyllä vaan joutuu kaikenlaisten yritysten palveluja käyttämään. Tietysti ihan perusasiat, kuten kaupassa käynti ja päivittäinen sanomalehti sekä posti ovat jo yritysten tuottamia palveluja. Siihen kun alat sitten ynnäilemään kaikkea sitä, mitä kotoasi löytyy: television on joku ensin valmistanut, sitten se on sinulle myyty, minkä jälkeen joku tekee ne ohjelmat siihen televisioon ja lopuksi vielä yksi yritys lähettää sen kuvan, jota siinä sitten istut katsomassa. Ja ei tarvi liikkua mihinkään, katsot vain allesi, siinähän on sohva. Mikä yritys on tehnyt sohvan ja mikä firma sen myynyt. Ja onko joku kuljetusyhtiö vieläpä tuonut sen sinulle. Ja kaupassa ostoksilla ollessasi törmäät varmaan vartijoihin, jotka pitävät huolen että järjestyksenvalvonta hoituu. Nämä vartijat ja järjestyksenvalvojat pitävät siellä huolta sinunkin turvallisuudestasi.
Entäpä kun kassalla saat kuitin ostoksestasi ? Sinä tunget sen taskuun mutta samanlainen kuitti menee myös yrityksen kirjanpitoon. Niin ison kuin pienen yrityksen kirjanpito on kuitenkin hoidettava lain vaatimalla tavalla.
 
Mainoskatkolla (kun yritykset mainostavat palvelujaan) kävelet jääkaapille. Onko sen tehnyt kotimainen firma vai onko kiinasta tuotu, jolloin on vähemmän tarjottu työpaikkoja kotimaisille tekijöille. Ja jos se on tuotu Kiinasta niin minkälainen on sen käyttöohje ? Selvää suomea vai onko jollain netin kääntäjällä nopeasti ja halvalla käännetty suomeksi? Kyllä olisi kannattanut jotain scientific writing services -palvelua käyttää siinäkin. Entäs sitten jääkaapin sisältö, onko siellä lähitilojen tuotantoa vai teollisuusruokaa ? Ja tuskin olet hakenut suoraan ruuan valmistajalta, vaan on siinäkin kuljetusyritys vienyt tukkuliikkeeseen, josta se on päätynyt kaupan hyllylle. Ja sieltä on kaupan työntekijä sen sinulle myynyt.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: Espace Jeune Helsinki, espacesjeunes@espacesjeunes.com