Pekan kotielämä - ilmakuvaus ja valokuvaus


 

 
Muuttuihan se kertaheitolla Pekan kotielämä. Ei tarvi enää imurin varteen tarttua samalla tavalla kuin ennen. Aika usein käy siivouspalvelu kotona siivoamassa. Siinä tietysti siivousvälinekauppiaat häviävät - eihän sitä tarvi kovin usein itse olla ostamassa pesuaineita ja pölyrättejä kun joku muu hoitaa siivouksen. Toisaalta muita apuvälineitä menee sitäkin enemmän, lähinnä ruokailuun liittyviä sekä sellaisia mitä reumaatikot käyttävät. Ja yksi iso investointi oli pyörätuolihissi, se kun oli pakollinen että pääsee ison auton takaosastoon kyytiin kun emäntä kaahailee pitkin sorapolkuja. Pekka ensin ajatteli, että hän asentaa itse mokoman pyörätuolihissin, mutta tuli sitten järkiinsä kun emäntä pakotti.
Toisaalta nyt kun aikaa ei kulu kaikenlaisiin kotitöihin niin Pekalla on aikaa kaikkeen muuhun kivaan kotona. Naapuri oli hankkinut radio-ohjattavan helikopterin, jolla saa hyviä valokuvia ilmasta, joten Pekkakin halusi hienon kuvan, jossa näkyisi hänen talonsa ja tiluksensa. Sinänsä tuo ilmakuvaus ei ollut mikään uusi asia Pekalle. Helsingissä sukulaisten luona käydessään hän oli jo päässyt tutustumaan miten ilmakuvausta tehdään ja minkälainen on ilmakuvaus hinta pääkaupunkiseudulla. Sen verran kallista oli silloin, että Pekka ajatteli ettei itse ainakaan tuollaista ilmakuvaa ikinä tarvi, mutta nyt kun oli naapurin kanssa mahdollista hienoja kuvia ottaa ilman maksuja niin tokihan se pitää hyödyntää. Jos ilmakuvauksen hinta on pyöreä nolla niin otetaan sitten kuvia vaikka koko viikko ja valitaan niistä sitten paras. Tuohon valintahommaan hän pyytäisi vielä apua kummitytön isältä, sillä on valokuvausliike ja löytyy ammattitason valokuvaajia eri puolelta Suomea. Ovat hänen lapsensakin innostuneet perheyrityksen toimintaan mukaan, nuorimmainen on valokuvaaja Vaasa -seudulla ja vanhempi poika touhuaa pääkaupunkiseudulla, tekee ihan kokopäiväisesti noita hommia ammattinaan valokuvaaja Helsinki -nimisessä kaupungissa.
Yksi lapsista ei ole lähtenyt valokuvaushommiin, mutta touhuaa kuitenkin tuollaisten teknisten laitteiden kanssa. Maahantuo ja myy Nitecore -lamppuja. Itsekin ostin siltä yhden tuollaisen taskulampun. Nuo on vähän eri kamaa kuin markettien halvat lamput. Valoteho on todella suuri ja pattereita voi ladata aina kun alkvat hiipumaan. Kyllä kun tuollaisen Nitecore -lampun ottaa käteensä niin huomaa heti, että nyt on vähän laadukkaampi lamppu hyppysissä. Ja lupasihan myyjä sille viiden vuoden takuunkin, joten ei tuo varmasti mikään ihan pilipalilaite ole.
Myös ruuanlaitto on Pekalta vähentynyt. Joskus sentään voi kaurapuuron itse keittää ja jotain muita vastaavia helppoja reseptejä hyödyntää, mutta muuten kyllä muut ihmiset huolehtivat ruuankin Pekalle ruokapöytään. Sitten vain ne reumaatikon apuvälineet ja ruokailun apuvälineet esiin ja ei muuta kuin syömään. Siinä varmaan tulee usein mietittyä että olisiko pitänyt tehdä joskus asiat niin, että voisi syödä ihan normaalisti ilman apuvälineitä.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: Espace Jeune Helsinki, espacesjeunes@espacesjeunes.com