Remonttimiehen nykyiset rakennusprojektit


 

 
Jos oli Pekka kova puunkaataja niin vähintään yhtä pätevä hän oli rakennustöissä. Talon oli omin käsin rakentanut ja sen ympärille pikku hiljaa kaikkea pientä kivaa: terassin rakennus oli ohjelmassa ensimmäisenä keväänä kun talo oli valmis ja terassia oli jo pari kertaa laajennettukin.
Kyllähän se niin on, että omakotitalon isäntä on isännöitsijä omassa talossaan. Rivitalo-osakkeissa ja kerrostaloissa on isännöintitoimistot, jotka hoitavat kiinteistön asioita, mutta eihän omakotitalon isännöintiä anneta kenenkään ulkopuolisen hoidettavaksi. En ole ainakaan ikinä kuullut, että omakotitalon isännöitsijä olisi joku muu kuin talon asukas. Kerrostaloissa sen sijaan sellainen aina hoitaa paperisodat  ja muut, alan toimijoita on mm. isännöinti Seinäjoki www.kmn.fi. Mutta kyllä pientalon isäntä on se joka hoitaa remonttityöt ja muut tarvittavat. Jos osaa rakentaa talon niin osaa kyllä varmasti myös pitää huolta sen kunnosta. Aina joskus pitää tehdä usi terassi ja välillä remontoida keittiö tai kylpyhuone. Joskuss rakennetaan väliseinää ja välillä sitten puretaan jotakin.
Lisäksi Pekka oli taitava myös kaikenlaisessa pienemmässä askartelussa, hän oli paljon vuoleskellut uistimia puusta omalla puukolla omin käsin. Käsintehdyt uistimet antoivat kaikkein parhaiten saalista lähivesistä. Eikä puukkoakaan ollut kaupasta haettu, kyllä se oli itse tehty. Puukon kahvan Pekka oli vuoleskellut vanhasta omenapuusta, jonka oli kaatanut takapihalta, se kun ei meinannut enää pystyssä pysyä. Sitten kahva oli hiottu hiomapaperilla sellaiseksi että oli mukava pitää kädessä. Tämän jälkeen oli puukon terää varten porattu kahvaan reikä, johon puukonterä oli aseteltu ja liimattu jämäkästi kiinni. Sitä ennen oli tietysti terä hiottu oikein teräväksi, jotta sillä on hyvä perata kaloja ja vuoleskella muita tarpeita.
Isommatkin projektit Pekalta oli hyvin sujunyt. Vessa laitettiin joku aika sitten uuteen uskoon, vaimo halusi sinne vettä säästävän vedettömän pisuaarin. Pekan mielestä heillä oli jo sellainen, olihan pihan perällä vanha ulkohuussi. Sinne ei mennyt vesijohtoa eikä sähköjohtoa, joten oli kylä varmasti taloudellinen ja ekologinen. Mutta ei kelvannut vaimolle, kuulemma sisävessa piti olla ja sellainen, jossa on nykyaikainen ja luontoystävällinen vedetön pisuaari. Aikansa siinä katseltiin eri vaihtoehtoja ja sitten löytyi netistä sellainen kätevä EcoBug, jolla saatiin edullisesti Pekan kotiinkin vedetön pisuaari.
Eikä ne projektit siihen jääneet, Pekka oli jo kauan aikaa rakentanut ruumisarkkuja aittansa perällä. Sitten kun aika joskus koittaisi niin ei tarvisi sukulaisten kauheaa rahakasaa kantaa hautaustoimistoon, koska ruumisarkut olisivat jo valmiina. Ne oli valmistettu suomalaisesta männystä, joten varmasti kestäisivät hautajaisten ajan ja sen kaempaa niiden ei tarvisikaan kestää. Kyllähän se kai on tarkoitus, että kun hautajaiset on pidetty ja vainaja laskettu maan uumeniin niin arkku sisältöineen saakin maatua ja mitä nopeammin niin sen parempi. Muutenkin Pekka oli jos suunnitellut ja valmistellut hautajaisia tarkkaan. Hautajaiskukat hän oli kuivannut jo valmiiksi ja sukulaiset ne helposti löytäisivät arkkujen vierestä. Pääsisi myös hautaustoimisto helpolla hautajaisten järjestelyssä. Ei jäisi muuta kuin paperisodan pyörittäminen ja pienen laskun kirjoittaminen. Pekka oli myös jättänyt arkkujen viereen viestin omaisille, että pitää sitten järjestää edullinen hautaus eikä ottaa mitään kallista hautaustoimistoa asioita hoitamaan.
Kyllä pitää ihmisen pystyä säästämään kaikista kuluista omalla rakennustyöllään. Ei kaikkea tarvi aina ostaa valmiina ja sillä aikaa itse istua sohvalla pyörittelemässä peukaloitaan. Nykyään kun on niin helppoa jättää kaikki muiden tehtäväksi ja tilata vaan netistä tekijä joka hommaan, vieläpä yleensä osamaksulla eli maksella sitä kaikkea sitten koko seuraava vuosi. Nykyäänhän ihmiset tilaavat rakennustarvikkeetkin netistä, eikö voi niissäkään paikallista rautakauppaa käyttää ?
Keittiöremontti ja kylpyhuoneremontti oli toteutettu molemmat emännän vaatimuksesta. Pekka itse olisi kyllä pärjännyt vanhoillakin, ei niissä mitään muuta vikaa ollut kuin vaimon mielestä ne oli vanhan näköiset. Ja kun vaimon tuttu keittiösuunnittelijakin oli oikein suunnitelman tehnyt niin eihän siinä mikään auttanut. Sen tätin alaa kun oli keittiösuunnittelu Helsinki -nimisessä kaupungissa, oikein ammattilainen oli.
Ei oikein Pekka ymmärtänyt miten se keittiön tai kylpyhuoneen ulkonäkö vaikutti perunoiden keittämiseen tai kainaloiden pesuun. Mutta kun vaimo aikansa aiheesta jankutti niin töihinhän siinä remonttimiehen on ryhdyttävä. Onneksi apumieheksi tuli serkkupoika, se oli alan miehiä, ammattina oli laatoitus Oulu -nimisessä paikassa. Olihan siinä välitilan laatoitustakin, että Oulun mies pääsi ihan oman alan hommiinkin välillä. Ja kyllähän se työnjako muutenkin oli sellainen, että loppujen lopuksi Pekka oli apumiehenä.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: Espace Jeune Helsinki, espacesjeunes@espacesjeunes.com