Pekka ja tietokoneet


 

 
Kännykän Pekka sai syntymäpäivälahjaksi joskus vuosituhannen vaihteessa. Ei olisi itse sellaista halunnut, lankapuhelimellakin pärjäsi oikein hyvin. Mutta kun kerran upouusi matkapuhelin paljastui lahjakääreestä niin pitihän se käyttöön ottaa, muutama kuukausi tosin meni ennen kuin arvasi mokomalla uuden tekniikan vehkeellä ihan oikeasti alkaa puhumaan. Ensimmäinen tekstiviestikin tuli lähetettyä jo seuraavana vuonna. Sen verran Pekka sai vihjettä, että kannattaa hankkia sellaiset puhelimen suojakuoret uuden vehkeen suojaksi. Se kun helposti menee rikki tai näyttö naarmuntuu jos ei ole mitään suojakoteloa puhelimen suojana. Naapuri oli apuna kun tilattiin puhelimen kuoret netistä osoitteesta www.mobiilitarvike.fi/. Ei olisi Pekalta yksin onnistunut tuollainen, hän kun katsoi siitä heti ensimmäiset kuoret ja sanoi, että otetaan nuo. Mutta eipä niitä kuoria voikaan niin vain ostaa. Ne kun ovat vähän eri kokoiset ja eri malliset joka puhelimessa. Joten puhelimeen pitää ostaa juuri siihen malliin tehdyt kuoret. Pekka katseli ensin mielestään oikeita kuoria kohdasta Huawei Honor 8 kuoret www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=33313/, mutta sitten naapuri korjasi, että tuo on vanhempi malli, sinun pitää katsoa Huawei Honor 9 kuoret www.mobiilitarvike.fi/tuotteet.html?id=44751/. Ja niin Pekka sitten sai naapurin avustuksella tilattua oikeanmalliset kuoret puhelimeensa.
Kun nettishoppailussa päästiin alkuun niin eihän sitä heti lopetettu. Pekka oli nähnyt yhdellä tutulla erittäin laadukkaan oloisen taskulampun. Sillä oli kuulemma viiden vuoden takuu ja kaverilla oli myös saman valmistajan Nitecore -merkkinen otsalamppu. Ei tarvinnut olla pattereita ostamassa vehkeeseen, koska siinä oli ladattava akku. Niitä lähdettiin sitten shoppailemaan osoitteesta https://ledstar.fi/. Pekka kysyi, että mistä kaukaa tällaiset nettitilaukset toimitetaan, niin naapuri kertoi, että kyllä on ihan suomalainen kauppa. Samoin myös tuotteiden maahantuoja https://suomenturvallisuustuote.fi/ on ihan kotimainen yritys.
Mutta kun sitten tuli aika hankkia tietokone ja alkaa tutustumaan tietotekniikan ihmeelliseen maailmaan niin siinäpä olikin pulmaa kerrakseen. Kun ei ikinä ollut mitään tietotekniikkaa käyttänyt niin aika outoa se on äkkiseltään kenelle tahansa yrittää tuollaisen kanssa pärjätä. Mutta kun sellainen masiina sitten eräänä päivänä tosiaan kotiin ilmestyi niin eipä siinä auttanut muu kuin alkaa harjoittelemaan tietokoneen sielunelämää ja nettipankin käyttöä.
Tietokoneeseen totuttelu veikin vähän pitemmän ajan. Vaimo sellaista osasi käyttää ja hoiti pitkään Pekankin pankkiasiat - Pekka itse ei uskaltanut, mitäs jos vahingossa siirtäisi tililtään kaikki rahat johonkin vieraalle ihmiselle. Sen verran pystyi vaimoa toppuuttelemaan, että ikinä ei ihan uutta ja kallista tietokonetta ostettu vaan aina käytetty kannettava. Sellainen kun oli aina edullisempi kuin upouusi laite.
Ensimmäisen kerran kun Pekka sitten uskaltautui ihmeelliseen it-tekniikan maailmaan niin kyllä olisi pitänyt olla mukana joku it-konsultti. Tietokoneen näytölle tuli teksti että prosessi keskeytyi yllättäen, tahdotko sulkea ohjeman ? No en tahdo, tuumi Pekka, tahdon katsoa paljonko tilillä on rahaa. Niinpä Pekka jatkoi sinnikkäästi, mutta edelleen näytöllä puhuttiin prosessista. Ja kysyi vielä tietokone, että halutako lukea prosessikuvauksen ? En halua, haluan tietää paljonko tietokone näyttää minulla euroja oleva, minua ei kiinnosta mikään prosessikuvaus. Mutta sama teksti se vain pysyi ruudulla, joten Pekka painoi virtanappia ja kun mitään ei tapahtunut niin nykäisi tietokoneen virtajohdon irti seinästä. Siinä sinulle it-konsultointia.
Televisio tuli vaihdettua jokunen vuosi sitten sellaiseen litteään malliin. Vanha kuvaputkitelevisio olisi kyllä Pekalle kelvannut, mutta yllättäen ajatus lähti vaimolta. Litteä taulu-tv kuulemma sopii paremmin sisustukseen.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2005-2016 Yhteystiedot: Espace Jeune Helsinki, espacesjeunes@espacesjeunes.com